Media

Malou efter tio

Därför blir man snällare av yoga. Alla vet att fysisk träning är bra för våra kroppar och vår hälsa. Men för att uppnå psykisk hälsa behöver även hjärnan träning. Ett sätt att träna vår hjärna att bli mer positiv är genom yoga. Men hur fungerar det? Yogaläraren Sara Granström Powiecki och psykologen Christina Andersson, som har skrivit boken ”Yogahjärnan”, gästar och pratar om detta.
Se hela klippet här.

TV4 Nyhetsmorgon

5 tips för att förbättra självmedkänslan. Christina Andersson besöker Jenny och Steffo i TV4 Nyhetsmorgon för att prata om boken Compassioneffekten och compassion som ny metod för att träna hjärnan och möta livets svårigheter.

Psykologiscenen

Mer självtillit och inre trygghet med compassion. Författaren Agneta Lagercrantz, aktuell med boken ”70 skäl till självmedkänsla” i samtal med psykolog Christina Andersson, som skrivit boken ”Compassioneffekten”. Samtalsledare: Jonas Mattsson, Modern Psykologi.

Framtidsdagen på Moderna Museet

Christina Andersson, Doktorand Karolinska institutet, intervjuas av elever från Nacka gymnasiums Samhälle/Media-program.

Psykologtidningen

Hon har blivit ansiktet utåt för compassion. I böcker, appar och filmer sprider hon självmedkänslans budskap. Psykologen och forskaren Christina Andersson har introducerat compassionfokuserad terapi (CFT) i Sverige, och nu gläds hon åt att allt fler psykologer intresserar sig för metoden.

Prestationspodden

Vi är mer än glada! Tidigt imorse intervjuade vi Christina Andersson som är psykolog, yogalärare och forskar vid Karolinska institutet på och utvecklar Compassionfokuserad Terapi, CFT, som är en ny stresshanteringsmetod. Hon är även kopplad till Handelshögskolan i Stockholm där hon gör studier. Jag och Per var helt till oss efter en timme med Christina. Med sin forskning och praktik formulerar hon så bra vad vi också kommit fram till efter alla dessa avsnitt om stress och prestation, men inte kunnat sammanfatta och knyta till forskning på det här viset tidigare!

Lära Från Lärda Podcast

#42 Compassioneffekten med Christina Andersson.
Boken heter ”Compassioneffekten – att utveckla självtillit och inre trygghet” och gäst är författaren Christina Andersson, leg. psykolog och forskare vid Karolinska Institutet.