Välkommen till

Compassion Lifestyle

Vägen till en Trygg Hjärna

Jag heter Christina Andersson är leg. psykolog, yogalärare specialiserad på yinyoga och forskar om Compassion som en ny stresshanteringsmetod vid Karolinska Institutet. Jag är medförfattare till den första svenska kursboken om Compassionfokuserad terapi och genomförde den första studien om compassionträning på anhöriga till cancerpatienter 2012 vid Karolinska Institutet. Jag är också ansluten vid Handelshögskolan i Stockholm och har genomfört ett forskningsprojekt som heter “Compassion på jobbet” med fokus att studera compassion i organisationer via compassionträning för medarbetare och dess effekt på kulturen där vi fick spännande resultat som jag brukar föreläsa om. Nu leder jag två studier; en där hjärtpatienter får compassion träning och en studie vid Uppsala Universitet där studenter får använda en app för att träna upp ett compassion mindset. Jag är en av grundarna till forskningscentret Centrum för social hållbarhet (CSS) vid Karolinska Institutet och sitter i styrelsen för Stiftelsen Ekskäret.

Jag tar emot klienter i Compassionfokuserad terapi i egen mottagning i Stockholm och Örnsköldsvik. Jag har kontinuerlig handledning av grundaren av CFT professor Paul Gilbert och Chris Irons. Har även terapi och handledning via skype.

Jag gav ut min senaste bok “Compassioneffekten” 2016 som är en populärvetenskaplig bok i hur man kan stärka sin självmedkänsla.

- Specialiserad på stress och fördjupar mig ständigt i metoder för hälsa och välmående. 
- Föreläser om empatitrötthet och effekten av "warm glow" i livet.
- Över 30 000 i Sverige använder idag Compassion Lifestyle Appen! - Utbildar i compassion ledarskap och trygga miljöer för att skapa hållbara organisationer.
Mer om Christina

Senaste Nyheterna

Blogg & Aktuella händelser

Problem med App Compassion Lifestyle Apple Uppdatering


Kropp & Själ: Förändra tankar

Försöker du förstå och tolka tankarna, jobbar du för att kontrollera dem eller låter du dem bara fladdra förbi medan du koncentrerar dig på annat? Hör om olika terapeutiska metoder för att förhålla sig till tankar. Lyssna på programmet här

Om Compassion & Självmedkänsla i Västerbotten Kuriren

Från artikeln:

"Det är en fantastisk metod för att läka en själ, skapa hälsa, sova bättre och för att bli lycklig. Det är också så att om vi tar hand om oss själva så spiller det över på andra och annat, vi blir snällare och mer toleranta mot vår omgivning och vi bryr oss också mer om klimatet, berättar hon".

https://www.vk.se/?p=2732358

Nu finns Compassion programmet på app

Nu finns appen med compassionträning digitalt att köpa på appstore och google play för att man ska kunna träna själv och när man har tid. Vi fick signifikanta resultat på minskning av stress och ökning av självmedkänsla vilket gör att detta program är ett verktyg för att öka psykisk hälsa.

Compassion yoga retreat Örnsköldsvik 1-3 februari 2019


Föreläsning vid Öviks företagardag 2018


CSS 5 års jubileum

Här fångas jag och Jonas (han forskar i compassion på handels) i en paus på vårt firande i Aula Medica. Det var inspirerande att höra på alla föreläsare som berörde ämnen som betydelse av kultur och skog för välmående utifrån den senaste forskningsrönen. Tack alla ni som kom fram till mig och pratade om compassion på olika sätt. Tack också alla ni som kom och har följt oss i dessa år och ni som läser detta nu så är ni välkommen att komma på de event CSS har.

Manual för mental träning i compassion


Ultimata P1 lyssnaren

Här finns länken för att lyssna till intervjun. https://t.sr.se/2KU9eL1


Ultimata P1 lyssnaren fick välja den bok som förändrat livet och valde Compassioneffekten - så jag åkte till Sveriges radio för intervju. Att få höra en läsare uttrycka att boken varit till hjälp är det finaste som finns. 

Compassion YinYoga

Höga kusten yogafestival var helt magiskt att få vara en del av. I september höll jag ett Yinyoga pass med självmedkänsla fokus. Madeleine och Ulrika som ordnat festivalen i hjärtat av Höga Kusten hade ordnat så fint. Det var superfin stämning, god mat och ett lugn som spreds sig och en känsla av närvaro och samhörighet.

Den 3:e februari är det ett till event så håll utkik för då ska jag också hålla en self-compassion yinyoga pass. 

Om Compassion

Välmående är en färdighet


Compassionfokuserad terapi (CFT) är en terapiform där man strävar efter att bygga upp en inre trygghet som behövs för att kunna möta svårigheter i sitt liv sådant som skapar rädslor. Via ett förhållningssätt av medkänsla och självmedkänsla skapas förutsättningar för långsiktiga förändringar som är hjälpsamma för individen. Metoden innebär att man tränar upp ett varmt och omhändertagande förhållningssätt till sig själv och andra, en styrka för att kunna tolerera obehag, en förståelse för sina svårigheter och motivation till välmående.

CFT har en vetenskaplig bevisad god effekt på psykisk ohälsa såsom ångest och depression samt andra psykiatriska diagnoser. Compassionträning lämpar sig väl för personer med låg självkänsla, höga prestationskrav, mycket självkritisk och stressrelaterade symtom samt om man har svårt att känna sig nöjd med sig själv och saknar en inre tillit. Compassionträning passar egentligen alla för precis som fysisk träning kan vi också träna oss psykologisk för att öka vårt välmående.

Kurser och utbildningar

Compassion, yoga och meditation

NY start hösten 2019 Utbildning i compassion och självmedkänsla

Startar i september 2019. Det här är en utbildning för dig som vill läsa och träna under en längre tid. Utbildningen i Compassion och självmedkänsla rör sig över hela fältet av Compassion och Självmedkänsla som nya begrepp för välmående.

1-dags utbildning i Compassion mindset program

Specialistkurs för psykologer

Föreläsningar

Läs och lyssna

Månadens kloka ord!

”If you want others to be happy, practice compassion. 
  If you want to be happy, practice compassion” 
– DALAI LAMA –

Uppdragsgivare

Föreläsare vid Umeå Sjukhus för vårdpersonal - Föreläsare vid Handelshögskolans Executive education program - Utbildat vårdpersonal vid Region Gotland - Talare vid Accenture vårkonferens 2019 - Novare Leadership Academy föreläsare vid olika ledarskapsprogram - Peak Performance Hållbarhet - Företagardagen Örnsköldsvik - Handledning Sunne socialförvaltning - Utbildning ungdomsmottagning Västra Frölunda - Utbildning och handledning Örnsköldsvik kommun kuratorer - Valbar kurs CFT vid Stockholms universitet- Kurs vid Uppsala Universitet - Föreläsning för advokatsamfundet - Föreläsning vid Umeå Universitet för studenter om återhämtningens betydelse - lärare vid Yogayama Teacher Training

Böcker & Självhjälp

Läs och lyssna

Podcasts

Där jag medverkat

Forskning

Forskning Compassion

Compassion och hjärnforskning vid Economic Forum i Davos

Can training our brains help make the world a better place? Tania Singer from the Max Planck Institute for Human Cognitive and Brain Sciences thinks it can. She’s a social neuroscientist and psychologist who says the brain’s plasticity means it can be tra

Mechanisms of Change in the Relationship Inwood_et_al-2018-Applied_Psychology%3A_Health_and_Well-Being.pdf

Self-compassion has been characterised in the literature as the non-judgmental acceptance of one’s own suffering, whilst also directing kindness towards one-self (Gilbert, 2014; Neff, 2003a, 2003b). Neff’s (2003a) early conceptualisation

Synts i media

Print & på Webben

Radar intervju med mig i Nordeas Fair tidning

NORDEAS NYA TIDNINGSSATSNING

Tidningen 7 reportage

Hemma hos reportage här hos mig på Strömsön. Här skriver jag mina böcker och brukar fundera på saker nere vid vattnet. https://webben7.se/artikel/143995/compassion-sjalvmedkansla-i-svara-stunder

Fair – Nordeas nya tidningssatsning

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit

SvD - Sveriges nyheter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit,sed diam nonummy nibh euismod tincidunt consectetuer adipiscing elit,sed diam nonummy nibh euismod tincidunt

Vår ombordtidning Kupé – SJ

Consectetuer adipiscing elit, consectetuer adipiscing elit

SvD | Sveriges kvalitetssajt för nyheter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit,sed diam nonummy nibh euismod tincidunt

Nyhetstidningen Dagen

DN

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit,sed diam nonummy nibh euismod tincidunt

Inbjudan till något

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit,sed diam nonummy nibh euismod tincidunt

Kontakt

Kontakt info Vill du boka mig?

För förfrågningar angående CFT-terapi, handledning via skype
Compassionträning för grupper, uppdrag eller föreläsningar kontakta gärna mig:

christina.andersson@ki.se