Senaste Nyheterna

Blogg & Aktuella händelser

Compassion YinYoga

Höga kusten yogafestival var helt magiskt att få vara en del av. I september höll jag ett Yinyoga pass med självmedkänsla fokus.

Läs mer här

Hösten 2020 Utbildning i att hålla CFT i grupp

Påbyggnadsutbildning Detta är en utbildning för dig som har gått en CFT utbildning och vill börja hålla i grupper. Programmet har ingått i 2 studier. En studie hölls vid vårdcentraler i Göteborg och en studie vid Uppsala universitet. Båda studierna visar på goda resultat och god effekt. Vad har studierna visat: Det blev signifikanta resultat på stress, self-compassion, känsloreglering och att lära känna igen sina känslor samt ångest och depression. Dagen innehåller: Genomgång av programmet via appen (tillgång till appen ingår i utbildningen) Genomgång av hur man genomför gruppbehandling Genomgång av saker att tänka på vid CFT och självmedkänsla träning i grupp Du får med dig: Manual för att hålla grupper baserat på appen Compassion mindset training Manual för Compassion lifestyle appens ljudfiler Pris: 4500kr + moms Start 9.00 - 16.30 Plats: Stockholm Datum: Max 12 stycken deltagare, anmälan är bindande. Platsen går att byta mot annan deltagare.

Läs mer här

Compassion på U2 Konsert i Vancouver

Jag och en vän var och lyssnade och var så häftigt att se Compassion finnas med på screenen under konserten för det behövs mer än allt annat nu!

Läs mer här

Höga kusten

En heldag vid bergen, solen lyste och var alldeles vitt ute.

Läs mer här

Ny App-studie i Uppsala.

Ny appstudie vid Uppsala Universitet börjar snart, de ska få testa ett digitalt compassionprogram. Det ska bli spännande att se hur Compassion kanske kan hjälpa stressade studenter.

Läs mer här

Fel på mailen

För er som mailat senaste månaden, kontakta gärna mig igen via christina.andersson@ki.se. Det har varit problem med mailen och vissa mail kommer inte fram. Ni som sökt för att vara med i utbildningen, maila mig igen så finns det platser kvar.

Läs mer här

Ultimata P1 lyssnaren

Ultimata P1 lyssnaren fick välja den bok som förändrat livet och valde Compassioneffekten - så jag åkte till Sveriges radio för intervju. Att få höra en läsare uttrycka att boken varit till hjälp är det finaste som finns.

Läs mer här

Compassionkurs med häst och hundar

1:a kursen nu genomförd för att jobba med Compassion tillsammans med häst eller hund. Känns fantastiskt roligt att göra det och var en jättefin grupp människor som delade två dagar tillsammans i natur, stall och med Jojje som första gången var med när jag föreläste.

Läs mer här

Manual för mental träning i compassion

Nu finns manual med text till ljudfilerna på appen Compassion Lifestyle att köpa. Kontakta mig ifall du gått någon utbildning i CFT och vill själv guida och instruera en grupp eller tillsammans med klient.

Läs mer här

Höga Kusten Yoga Feelgood-festival

Jag kommer hålla ett compassion yogapass, kom!!

Läs mer här

Öppen föreläsning i Göteborg 27/9

Många har mailat mig och frågat om föreläsning så nu är det bokat! Det är 50 platser så boka gärna i tid om ni vill hinna få en biljett. Ska bli jättekul att föreläsa och träffa er alla som är nyfikna på compassion och självmedkänsla som förhållningssätt och verktyg för att hantera stress och skapa ett liv som man trivs och är nöjd med.

Läs mer här

Kropp & Själ: Förändra tankar

Försöker du förstå och tolka tankarna, jobbar du för att kontrollera dem eller låter du dem bara fladdra förbi medan du koncentrerar dig på annat? Hör om olika terapeutiska metoder för att förhålla sig till tankar. <a href="https://sverigesradio.se/avsnitt/1355495">Lyssna på programmet här</a>

Läs mer här

Några platser kvar! Compassionkurs i Göteborg startar 5:e mars 2020

Några platser kvar så anmäl dig idag. Du kan ha steg 1 så är du välkommen att delta. För dig som vill lära dig mer om Compassion och självmedkänsla.

Läs mer här

Compassion mindset yoga online/live 6 träffar

Det här programmet innehåller yoga och compassion meditationer ihop med att vi har korta teori inslag där vi reflekterar tillsammans över zoom. Vi har flyttat den kurs vi håller fysisk till online för er som bor på andra platser än Örnsköldsvik och vill prova programmet och kunna göra yinyoga och restorative yoga hemma hos dig själv. Inför varje träff får du en länk till zoom. Varje träff är 2 timmar. En träff varje vecka under 6 veckor. Kostnad för programmet är 2100 kr (350kr/träff ) Start tisdag 28 april Tid: 18.30-20.30 (avslutar med yin/restorative yoga) Innehåll: Compassion är en förmåga som kan tränas upp. När vi ökar vår förmåga att ta emot och ge medkänsla, stärks vårt mod och vår kraft att möta svåra situationer. Compassion blir så en metod och ett verktyg för att känna sig nöjd och tillfreds med sitt liv, att stärka upplevelsen av att känna sig nöjd med sig själv i befintligt skick. En god tillgång till compassion leder till: · Minskad ångest och nedstämdhet · Minskad stress · Minskad självkritik · Bättre hantering av höga prestationskrav · Lättare hantering med svåra känslor · Bättre hantering av smärta i kroppen · Ökad förståelse för missbruk och beroendeproblematik Compassion ingår som metod och tillvägagångssätt i FNs information om hur vi skapar välmående och hälsa och dokumenterad effekt från compassionträning brukar summeras enligt nedan: - Bättre sömnkvalitet och generell subjektiv hälsa - Relationer som upplevs svåra kan bli lättare att navigera i - Ökad självacceptans - Stärkt självkänsla och självförtroende - Ökad inre trygghet och lugn - Ökad förnöjsamhet och positivitet

Läs mer här

Erbjudande appen Compassion mindset training 50kr

Vi har pga de tider som är med Coronaeffekten valt att erbjuda Compassion mindset appen för 50 kr. Appen innehåller ett helt program med övningar som du kan använda dig av under 6 veckor eller 3 månader om du följer upplägget i appen. Vi har forskat på denna app och fått positiva resultat på att den stärker den psykiska hälsan. Så se det som att borta tänderna, gör en övning varje dag under kommande månaderna så stärker du din psykologiska skyddsutrustning och står stadigt i en orolig tid och utvecklar positiva sinnestillstånd. (moms tillkommer på app) och inräknad på Google play

Läs mer här